Ange ditt sökord

Annons:

Tetralysal mot blefarit

Har under större delen av vuxenlivet haft irriterade och svullna ögonlockskanter. Mina bröder har haft liknande besvär. Vi har fått diverse diagnoser under årens lopp bl.a att det handlat om fungus eller underliggande psoriasis. Har försökt olika metoder att lindra besvären framförallt med tvättning oftast med kranvatten. Nyligen drabbades jag av en kraftig vagel på övre ögonlocket som inte ville ge med sig varför jag uppsökte en ögonläkare. Han konstaterade att jag fått en infektion, sannolikt orsakad av stafylokocker och satte in antibiotika. Samtidigt fick jag diagnosen blefarit och anvisningar för behandling av detta “kroniska” tillstånd (varm handduk, massage av kanterna, tvättning). Vageln gick tillbaka, men läkte inte särskilt snyggt. Min läkare vill nu att jag går vidare med behandlingen av blefarit genom en 50-dagars kur av Tetralysal 300 mg 2ggr per dag.
Mina två frågor är:
1. Delar Du uppfattningen att köra en så tuff antibiotikabehandling i detta fall? (Jag är skeptisk till antibiotika eftersom det utsätter kroppen för en hel del påfrestningar i övrigt). Kan det vara effektivt med salvabehandling i stället för oral behandling?

2.Finns det något jag i övrigt kan använda mig av för att lindra symptomen när de är som värst. Jag tänker på något ämne som kan ta ner svullnaden. Om inte annat så av kosmetiska skäl; det är pinsamt att komma till jobbet varje dag och se ut som om man svirat till småtimmarna.

Hej!
De råd du fått verkar från dermatologisk synpunkt väl genomtänkta. Blefarit kan ibland vara en del i sjukdomsbilden vid rosacea, ibland helt utan andra symtom från ansiktshuden och då är ju Tetralysal ett verksamt medel. Det finns alla skäl att pröva den ordinerade behandlingen, alternativt åter ta kontakt med din läkare och berätta om att du känner dig tveksam, så kan ni diskutera alternativ.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 6 november, 2003 Publicerad: 6 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: