Ange ditt sökord

Annons:

Tetralysal eller Ery-Max?

Jag har perioral dermatit och fått Ery-Max utskrivet. Har nu ätit det i en vecka och har ännu inte märkt någon förbättring. Läkaren som skrev ut tabletterna verkade mycket okunnig och visste knappt vad det var. Först efter tredje besöket fick jag tabletterna, innan hade han ordinerat dalacin kutan lösning i 10 dagar och kortison. Andra gången när det inte hjälpte fick jag bara kortison vilket inte heller hjälpte. Till slut, efter tjat, fick jag Ery-Max. Nu till mina frågor:
1. Vilket är bäst mot perioral dermatit och akne? Tetralysal eller Ery-Max?
2. Hur länge ska jag äta Ery-Max? Har enbart fått 40 tabletter utskrivna och när man äter 4 st om dagen så blir det bara 10 dagar. Stämmer det?
3. Hur lång tid tar det innan man ser något resultat?
4. Och blir huden värre om jag smörjer mig med fuktkräm?

Tack på förhand!

Hej!
"Standardbehandling" vid perioral dermatit är ca 4- 6 veckors behandling med Tetracyklin. Ery-Max kan användas om inte Tetracyklin fungerar av någon anledning (exvis graviditet, eller patienten ska åka till stark sol och "måste" ha behandling just nu, etc). Ibland kan man se ett samband mellan mycket smörjande av olika produkter på huden, och po dermatit (kallas även "flygvärdinnesjukan!). Om huden är väldigt torr, kan du dock säkert använda någon fuktlotion, tex caress.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: