Ange ditt sökord

Annons:

Tetralysal

Jag har just ätit klart en "provdos" av tetralysal, doryx, för att se vad som hände med mina Rosacea-problem i form av hetta och rodnader i ansiktet. Det visade sig att jag blev av med flusherna efter 10 dagar och de höll sig borta under resten av behandlingen (totalt 20 dagar), och nu har de kommit tillbaka igen efter avslutad behandling. Hur kan man gå vidare? Finns det någon kräm man kan ta istället, eller måste jag äta tabletter resten av livet? Kräm eller nåt annat hade väl vairt att föredra? Eller kan man äta tabletter under flera månader, och sen bli av med flusherna för alltid?!

Svar till signaturen Lotta
För att få bestående effekt av tetracyklinbehandling vid rosacea måste man ha längre behandlingstid, ofta 3-4 månader. Under den tiden kan kärl minska i utbredning och rodnaden ibland försvinna. Det är tyvärr så att ju dessa två delsymtom är de svåraste att bli av med vid rosacea-behandling. Vid lindrigare rosacea kan man lokalbehandla med kräm som innehåller metronidazol exempelvis Rozex gel, Elysolkräm eller Flagyl-kräm.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 14 juni, 2002 Publicerad: 14 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: