Ange ditt sökord

Annons:

Tetracykline

Hej.
Jag äter tetracyklin mot acne dagligen. Och ser att det hjälper otroligt bra. Bara efter nån månad så fick jag se otroliga resultat. Men jag har läst att om man slutar tar det för tidigt, finns en risk att acnen blommar upp igen. Är det farligt att äta dom under en längre tid om man vill vara på den säkra sidan att inte drabbas av acne igen.

Tar en 500mg tablett morgon och kväll. Tack för svar.

Svar till signaturen A.R
Behandling med tetracyklin mot acne bör fortgå 4-6 månader. Därefter skall man göra ett uppehåll. Ibland återkommer acnen och då får man ta en ny behandlingsomgång. Det är inte farligt att ta tetracyklin under längre tid. Risken för återfall är större om man är ung tonåring än om man är äldre då acnen ofta förbättras spontant.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: