Ange ditt sökord

Annons:

tetracykline 02-08-02

Hej jag undrar om man kan dricka alkohol under tiden man äter tetracykline, för det får man vell inte under en roaccutan behandling? hjälper tetracykline mot små små finnar och knottrer?? vad är biverkningarna??
dalacin är det ett bra acne medel många säger att det inte hjälper?
//Lotta

Svar till signaturen lotta
Generellt gäller att man skall vara försiktig med alkohol under behandling med antibiotika och Roaccutan då dessa läkemedel ochså bryts ned i levern. Ett glas vin eller en starköl är inte farligt men större mänger bör undvikas. Vid väldigt små finnar och "knottror" har tetracyklin dålig effekt, det hjälper bäst vid större djupare infektioner. Här är lokalbehandling att föredra med exempelvis A-vitaminsyra eller adapalene.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 2 augusti, 2002 Publicerad: 2 augusti, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: