Ange ditt sökord

Annons:

“Tea tree oil”

Hejsan!

Jag har köpt en kräm på naturapoteket ur "Tea tree oil" serien.Det är en natt- och dagkräm som är fuktighetsbevarande och välgörande, med utöver tea tree oil även innehållande A och E vitamin, jojoba och aloe vera.
Jag har hört att använding av "ren" tea tree olja inte är att rekommendera vid graviditet och amning, och min fråga är om det även gäller krämen jag har köpt?Jag vill också fråga om denna kräm kan användas hur länge som helst precis som vilken annan "vanlig", fuktighetsgivande och vårdande kräm?

Svar till TJM
Jag tror inte tea tree oil skulle säljas som hälsokost-preparat om det var skadligt vid graviditet eller amning. Krämen innehåller en liten del olja. Som hudläkare har jag sett några fall av kontaktallergi mot tea tree oil men om man tål den är den säkert lika bra som många andra mjukgörande krämer.Dessa kan användas under mycket lång tid om man inte får någon irritation av dem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 5 september, 2002 Publicerad: 5 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: