Ange ditt sökord

Annons:

Tatuering vid eksem?

Hej! Jag är en kille på 20 år. Jag har länge tänkt på att göra en tatuering och nu har jag hittat ett motiv som jag verkligen vill ha. Men jag är lite orolig att jag inte kan tatuera mig. Jag har nämligen haft atopiskt eksem sen födseln, inte över hela kroppen men på vissa enstaka ytor, knävecken, händerna och till viss del i ansiktet och jag har aven en generellt torr hudtyp. Jag har behandlat mitt eksem (smörjer nu endast vid behov) med olika kortisonsalvor och jag använder mjukgörande hudkräm dagligen. Men jag har inte något problem med mitt eksem där jag vill göra tatueringen. Är en tatuering helt otänkbart eller skulle det gå att genomföra utan att det skulle leda till ökade problem med min hud? Vad kan konsekvenserna bli om jag skulle göra en tatuering? Skulle vara tacksam för svar!
Mvh/ Vilsen i Australien

Man kan ha olika synpunkter på detta med tatueringar. Om man ska tatuera sig, är det ur allergisynpunkt säkrast att bara hålla sig till svart/blått och helt undika andra färger. Den blå/svarta färgen består bara av sot/aska, och är därmed inte allergiframkallande. Börjar man däremot blanda in olika färger som rött och gult, finns en risk för uppkomst av allergi (tidigare användes kvicksilver för vissa färger).
En vanlig tatuering tror jag således inte påverkar Ditt eksem.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!