Ange ditt sökord

Annons:

Tappar hud på fingertopparna

Hej, min dotter på 8 år har "tappat" huden på tummarna. Efter ca 2 veckor så lossnade huden på alla fingertopparna. Det är rött och hon är väldigt öm. Hon är inte sjuk i övrigt. Någon trodde det var hand fot och mun-sjukan. kan det vara det eller är det eksem?

Hej!
Det du beskriver kan både vara eksem och en reaktion efter virus, tex hand fot och munsjukan. Om hon inte alls haft eksem eller allergier förut, så är det inte riktigt typiskt att ett eksem börjar som du beskriver. Har hon haft några andra tecken till infektion? Förloppet dvs om det går över eller ej, får bli vägledande. Har hon symtomen kvar efter några veckor, bör du söka hudläkare för bedömning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!