Tappar hår, svettningar och övervikt - hormonproblem?

Tappar hår, svettningar och övervikt - hormonproblem?

Tappar hår, svettningar och övervikt - hormonproblem?

Jag har varit överviktig sedans det första andetaget jag tog. Jag har problem att gå ner i vikt trots motion och kost. Jag har gjort ett test, så fort jag äter tabletter som tex Hoodia eller andra preparat och utför samma mängd motion och kost går jag ner. Jag går även ner om jag inte motionerar men håller koll på kosten och tabletterna. Men så fort jag tar bort tabletten står min vikt och mått stilla. Om det ska hända något måste jag träna minst 6 timmar per dag och det har jag inte tid med eftersom jag studerar och verka inte i längden som något hälsosamt. Jag får "kärring körningar" (svettningar) bara av att sitta ner precis som om jag var i klimakteriet. Jag har tappat massa hår på huvudet men fått jätte grova hårstrån på haka och dekoltaget. Jag har aldrig varit den som sover mycket men nu kan jag sova hur mycket som helst men är fortfarande trött. Det känns som ett tungt pannband över ögonbrynen och jag måste kämpa för att hålla ögonen öppna. Jag kan inte vara uppe en vanlig dag nu för tiden utan måste sova middag eller redan vid lunch, om jag inte gör det så somnar jag vid nio. Har även stundvis ont i ögonen. Anledningen till att jag nämner detta är att min höga vikt har gjort så jag har höga levervärden och doktorerna jag träffar säger bara att jag ska ner i vikt. Jag skulle vilja prova Reductil tycker det är bättre att få något utskrivet istället för att handla olika på nätet som man inte vet 100 vad de innehåller trots att de säger att det är bara från växtriket så vet man inte helt. Jag väger 114kg på 163 cm. Men måste dock påpeka att jag styrketränar och är väldigt stark för att vara tjej=). Hoppas jag inte rört i hopp det allt för mycket. Men kan alla dessa symtom enbart ha med min övervikt? Jag tycker att sömn, hår och svettningar har med hormoner jag kanske har någon rubbning av sköldkörteln men läkaren säger att det prover är normala kan det vara annat? Och hur ska jag tackla med vikten?
Per-Åke svarar: Boka en tid till Din läkare och ange att Du vill använda besöket till att prata om Din vikt. Sköldkörtelprov är med all säkerhet tagna och Du får då besked om resultatet. Eventuellt kan Du ha en sjukdom som heter PCO (polycystiska ovarier) men även detta har Din läkare säkert redan haft funderingar kring.
Det finns två typer av läkemedel som är godkända som stöd att uppnå en viktreduktion tillsammans med förändringar i kaloriintag (fast och flytande) och kaloriutgifter (viloförbränning + fysisk aktivitet). Diskutera även detta med Din läkare. Med tanke på att Du tidigare försökt minska Din vikt men ändå har ett BMI på 42,9 kanske Ni kommer fram till att en remiss för ställningstagande till operation är bästa åtgärden.
Teman: 
 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress