Ange ditt sökord

Annons:

Talgkörtel och håravfall

Hejsan.

Jag läste att om talgkörtlarna inte fungerar som de ska kan det leda till att de torkar ut håret och därmed att man tappar håret. Om jag drar ut hårstrån kan jag se att vissa har som ett litet band strax ovanför hårroten och hårroten är då kluvet, kan det kanske bero på att den stryper håret så det inte kommer någon näring till hårroten? Jag hade jättetjockt hår men nu har det blivit tunnare, mår jättedåligt av det, snälla hjälp mig.

Håret blir inte förstört av dålig funktion på talgkörtlarna. Hårstrået bildas nere i hårbulben längst ned i hårsäcken. Talgkörteln sitter mycket högre upp och kan vid hög produktion ge fett hårstå men vid underproduktion påverkas inte hårstrået alls. Det finns sjukdomar som ger en ändrad struktur på hårstrået, det kan ju vara något sådant du har drabbats av.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: