Ange ditt sökord

Annons:

Syringom

Lider av syringom sedan många år. Vid några tillfällen har jag fått laserbehandlingar. Har även prövat en sorts hudslipning (med sämre resultat). Eftersom det hela tiden bildas nya tumörer och eftersom det nu har börjat sprida sig neråt halsen (mycket ovanligt har jag förstått), har jag börjat förlika mig med tanken att jag med några års mellanrum måste genomgå behandling för att om möjligt hålla det hela inom “rimliga gränser” – även om det naturligtvis är mycket besvärande för mig, och mera besvärande med tilltagande ålder, konstigt nog.

Den hudläkare som jag hittills haft kontakt med, har slutat med sina behandlingar. Var i Sthlm kan jag hitta hudläkare som har tillgång till och erfarenhet av laserbehandlingar av syringom? (Vet att det finns privatmottagningar, men det är ett för dyrt alternativ för mig.)

Privatpraktiserande hudläkare med vårdavtal med landstinget tar samma kostnad som landstingets hudkliniker. Den behandling du beskriver görs med koldioxid-laser och detta finns på de fyra hudkliniker som finns i Stockholm samt hos flera privatpraktiserande hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 6 augusti, 2003 Publicerad: 6 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: