Ange ditt sökord

Annons:

Svullnad i ansiktet

Hej
Jag har läst många av era svar men inte hittat något som passar in på de symtom jag uppvisar. Det är nu andra gången jag har drabbats, första gången var för ca. sex månader sedan. Det börjar med en brännande känsla i ansiktet, huden svullnar, speciellt över och under ögonen, och hela ansiktet blir rött och "knottrigt". Lite klåda känner jag. Förra gången gick symtomen bort på ca 2 veckor. Nu är mina ögon nästan igensvullna och jag ser hemsk ut, vad är det fråga om?

Denna fråga har besvarats av dr Hans Formgren, allergiläkare, som svarar på frågor om allergiska besvär på www.clarityn.se:

Det går inte att svara på detta utan att själv se hudförändringarna. Det bästa är att söka läkare akut när du har några hudförändringar att visa upp. Om det går är naturligtvis en hudläkare den specialist du bör vända dig till. Det troliga är att det rör sig om det vi kallar Quinckes ödem eller angioödem.

Läs mer om allergier och allergiska besvär på www.clarityn.se.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!