Ange ditt sökord

Annons:

Svidande, skrovlig, kliande hud i ansiktet, fast utan synbara utslag

24 år gammal. Min hy i ansiktet (minus pannan som är "normal"), som normalt är väldigt slät & normal (möjligtvis ngt torr ibland), har sedan några veckor tillbaks blivit väldigt skrovlig & det kliar även mycket. Jag använder mig av samma oparfymerade ansiktskräm som alltid tidigare & det märkliga är att det inte synns några större förändringar, typ eksem eller liknande, utöver "skrovligheten". Däremot svider det väldigt när jag smörjer in mig/tvättar ansiktet.

Har aldrig tidigare haft några problem med vare sig acne eller eksem i ansiktet. Har dock upplevt att huden kan bli lite torr under vinterhalvåret men aldrig svidande eller kliande med denna skrovlighet.. Detta uppkom dessutom redan i slutet av sommaren.

Hej!
Även "normal" hud kan bli för torr ibland, tex om man tvättat mer än vanligt eller ändå, även om man inte kommer på något som varit annorlunda. Om huden känns torr och svider så behöver den få mer fukt och fett. Den skrovliga fjällande huden "läcker" fett och fukt och kan inte hålla sin normala skyddsbarriär mot omgivningen. Du måste alltså fylla på. Det gör du med någon mjukgörande kräm, kan köpas på Apoteket. Helst oparfymerat. Om inte detta hjälper kan detta vara ett eksem som behöver behandling med något receptbelagt medel, ta därför kontakt med husläkaren för bedömning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!