Ange ditt sökord

Annons:

Svidande ansikte och besvärande torr/röd i ansiktet

Hej!

Jag är extremt torr i ansiktet. Det svider jämnt även fast jag har på hudlotion. Och har också en röd näsa och lite röd under ögonen på kinderna. Jag tror att detta beror på att jag använde någon ACO acnerengöring i ansiktet för mycket. Jag började använda detta i nian, men sen i ettan så använde jag för mycket samtidigt som jag tränade 5 gånger i veckan så jag duschade kanske 10 gånger i veckan eller mer! Sen vid jul 2003 så började jag få besvär av sveda i ansiktet och sen så blev jag röd i ansiktet!

Jag har provar flera hudlotions t.ex. HTH-lotion, Fenuril + mera. Sen gick min mamma till apoteket och köpte Propyless men det hjälpte inte alls. Då prövade jag med en mild kortison salva för att se om det var eksem, men det är det ej.

Vad kan jag göra, jag mår väldigt dåligt av att jag är röd i ansiktet, och det svider jämnt, det kliar också ofta.
det är så jobbigt. kan ni hjälpa mig!
finns det några behandlingar man kan göra?

Tacksam för svar!

Hej!
Det problem du beskriver: Rodnad med sveda och klåda, kan vara symptom vid flera huddiagnoser i ansiktshuden. Vanligast i din ålder är seborroiskt eksem, men det kan också vara rosacea. Dessa två kan du läsa om i dermatologens patientinformation här på hemsidan, och kanske bilda dig en uppfattning om vad som stämmer i ditt fall. Kombinationer av dessa två är inte ovanliga heller!
De krämer du använt fungerar bra som mjukgörande om grundproblemet är torr hud. Det du beskriver med riklig träning och duschande kan ju ofta torka ut huden så att det blir ett lindrigt eksem. Så du har gjort rätt men tydligen räcker inte din egenvård till.
För att ställa en säker diagnos måste en läkare se din hud. Om du bor i ett område där det finns privata hudspecialister, kanske du kan komma till någon av dem, annars får du söka vårdcentralen för remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: