Ange ditt sökord

Annons:

Svidande ansikte och besvärande torr/röd i ansiktet

Hej!

Jag är extremt torr i ansiktet. Det svider jämnt även fast jag har på hudlotion. Och har också en röd näsa och lite röd under ögonen på kinderna. Jag tror att detta beror på att jag använde någon ACO acnerengöring i ansiktet för mycket. Jag började använda detta i nian, men sen i ettan så använde jag för mycket samtidigt som jag tränade 5 gånger i veckan så jag duschade kanske 10 gånger i veckan eller mer! Sen vid jul 2003 så började jag få besvär av sveda i ansiktet och sen så blev jag röd i ansiktet!

Jag har provar flera hudlotions t.ex. HTH-lotion, Fenuril + mera. Sen gick min mamma till apoteket och köpte Propyless men det hjälpte inte alls. Då prövade jag med en mild kortison salva för att se om det var eksem, men det är det ej.

Vad kan jag göra, jag mår väldigt dåligt av att jag är röd i ansiktet, och det svider jämnt, det kliar också ofta.
det är så jobbigt. kan ni hjälpa mig!
finns det några behandlingar man kan göra?

Tacksam för svar!

Hej!
Det problem du beskriver: Rodnad med sveda och klåda, kan vara symptom vid flera huddiagnoser i ansiktshuden. Vanligast i din ålder är seborroiskt eksem, men det kan också vara rosacea. Dessa två kan du läsa om i dermatologens patientinformation här på hemsidan, och kanske bilda dig en uppfattning om vad som stämmer i ditt fall. Kombinationer av dessa två är inte ovanliga heller!
De krämer du använt fungerar bra som mjukgörande om grundproblemet är torr hud. Det du beskriver med riklig träning och duschande kan ju ofta torka ut huden så att det blir ett lindrigt eksem. Så du har gjort rätt men tydligen räcker inte din egenvård till.
För att ställa en säker diagnos måste en läkare se din hud. Om du bor i ett område där det finns privata hudspecialister, kanske du kan komma till någon av dem, annars får du söka vårdcentralen för remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!