Ange ditt sökord

Annons:

Svettningar i ansiktet???

Hej!

Jag är en 23 årig kille som har idrottat seriöst hela mitt liv. Nu pluggar jag och har därför slutat med konditionssporter men jag gymmar däremot minst 3 ggr i veckan. Mitt problem är att jag otroligt lätt får svettningar i ansiktet. Jag behöver inte anstränga mig speciellt mycket för att dessa svettningar ska komma t ex när jag går uppför en trappa. Jag har alltid svettats mycket men det är under hårda konditionspass mm. Nu undrar jag vad som kan vara orsaken till detta? Jag har funderingar på om det är pga min inte dåliga kondition, med betydligt sämre än vad den har var? Jag känner mig frisk förutom att jag har haft lite ont i nederdelen av magen och njur-partierna men det har jag fått tid för att undersöka nästa månad. Har du några tips om vad det kan vara vore jag oerhört tacksam!

Mv Markus

Svar till signaturen MW
Hur mycket och var på kroppen olika människor svettas, är mycket individuellt och kan också växla i olika skeden av livet. Det är nog så att du även tidigare svettades i ansiktet men inte tänkte så mycket på det under hårda träningspass, då du svettas även på övriga kroppen. Svettning i ansiktet är inte symtom på någon bakomliggande sjukdom, vad jag vet.
Om det är mycket besvärande kunde du kanske pröva försiktigt med någon antiperspirant i panna och kinder men undvik kontakt med ögon och mun.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 13 maj, 2002 Publicerad: 13 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: