Ange ditt sökord

Annons:

Svett

Jag är en 19årig pojke som svettas otrolig mycket på rygg, bröst och ansikte. Svettandet kommer när som helst och det krävs inte mycket fysiskt ansträngade förrän jag är helt genomblöt. På grund av detta har jag stora problem på andra områden i livet, främst med tanken på att hitta jobb – om jag måste ha t-shirt i arbetet eller inte – för att jag blir så våt. På sommaren vågar jag nästan inte använda t-shirt när jag går ut. Jag fick tipset att duscha mer, men det hjälper inte. Finns det nåt som kan göras?

Tyvärr finns ingen möjlig behandling för så utbredd svettning. Vid svår avgränsad svettning i handflator, armhålor eller fotsulor kan man numera behandla med Botox, - ett botulinus-toxin som "förlamar" nerverna till svettkörtlarna. Denna behandling går ej att ge på bröst, rygg och ansikte. Svettning är ju en fysiologisk mekanism för att reglera kroppsvärme, det får man inte glömma. Möjligen kan du försöka med Absolut Torr (finns på apotek) inom avgränsat område på ryggen och se om det hjälper, men ej i ansiktet!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: