Ange ditt sökord

Annons:

Svarta pigmentfläckar på halsen på grund av eksemet

Hej!

Mitt namn är Maria. Är 21 år och lider av eksem. Jag fick atopiskt eksem som barn i 6års-åldern, men vid 14 års ålder förvann alla eksem och jag fick jättefin hud. Men nu, sedan 3 år tillbaka, har mina eksem kommit tillbaka fast i mycket värre kombination. Jag har fått jättetorr hud, det fjällar + att jag nu får svarta pigmentfläckar efter att jag kliar. Jag har även fått pigmentförändringar i ansiktet. Jag var tidigare väldigt ljus i hyn, men nu frågar folk mig om jag har bränt mig i solen när de ser mig, vilket jag inte har - det är eksemet. Jag mår jättedåligt och vet inte vad jag ska göra, jag vågar knappt vistas bland folk på grund av mitt eksem. Jag har varit hos en del läkare - även hudspecialist - men har inte fått någon hjälp. Jag vore tacksam om ni kunde ge mig nåt förslag på vad jag skall göra.
Jag mår så dåligt pga mina svarta pigmentfläckar. Snälla hjälp mig!

Hej!
Svarta pigmentfläckar är inte ett typiskt symptom vid atopiskt eksem. Det verkar som om du behöver diskutera detta med en hudläkare, så att man kan bena upp vari problemet ligger.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!