Ange ditt sökord

Annons:

Svarta pigmentfläckar på halsen på grund av eksemet

Hej!

Mitt namn är Maria. Är 21 år och lider av eksem. Jag fick atopiskt eksem som barn i 6års-åldern, men vid 14 års ålder förvann alla eksem och jag fick jättefin hud. Men nu, sedan 3 år tillbaka, har mina eksem kommit tillbaka fast i mycket värre kombination. Jag har fått jättetorr hud, det fjällar + att jag nu får svarta pigmentfläckar efter att jag kliar. Jag har även fått pigmentförändringar i ansiktet. Jag var tidigare väldigt ljus i hyn, men nu frågar folk mig om jag har bränt mig i solen när de ser mig, vilket jag inte har – det är eksemet. Jag mår jättedåligt och vet inte vad jag ska göra, jag vågar knappt vistas bland folk på grund av mitt eksem. Jag har varit hos en del läkare – även hudspecialist – men har inte fått någon hjälp. Jag vore tacksam om ni kunde ge mig nåt förslag på vad jag skall göra.
Jag mår så dåligt pga mina svarta pigmentfläckar. Snälla hjälp mig!

Hej!
Svarta pigmentfläckar är inte ett typiskt symptom vid atopiskt eksem. Det verkar som om du behöver diskutera detta med en hudläkare, så att man kan bena upp vari problemet ligger.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: