Ange ditt sökord

Annons:

Svampinfektion

P-L (50): Jag har under de två senaste åren haft ont i bihålor, med hudvärk som följd. Jag känner alltid ett konstant tryck över näsrot och i bihålor. Jag känner mig också ”seg” i huvudet samt har ofta feberkänsla trots att jag aldrig har feber. Jag har behandlats med antibiotika men detta är inte rätt medicin. Svamp i näshålan? Låter som det stämmer in på mig. Var kan jag få hjälp?

Docent Anders Cervin svarar:
Svamp som orsak till huvudvärk och tryckkänsla i bihålorna är extremt ovanligt. Spänningshuvudvärk och överkänslighet är vanligare orsaker. Det finns många privata Öron-Näs-Hals-specialister. Jag föreslår att du vänder dig någon av dem i första hand. Troligen går det fortare än att invänta tid på sjukhuset.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 21 februari, 2009 Publicerad: 21 februari, 2009

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: