Ange ditt sökord

Annons:

Svampiga handflator

Hej!

När mina händer är i kontakt med vatten en tid (t ex när jag duschar eller diskar) blir huden på handflatorna alldeles "svampig", så pass att huden spricker och sedan är helt ful av hål och lös hud. Jag smörjer in händerna, men vid nästa dusch samma sak. Detta har pågått under ca tre månaders tid och händerna blir inte bättre, men heller inte sämre. Skulle vara jätteglad om ni kunde hjälpa mig, jag har sökt runt på nätet länge och letat svar!

Hej!
Den reaktion du beskriver låter ju lik vad som sker normalt efter lång vattenkontakt, men att den kommer mycket snabbare än du varit van vid? Det låter i första hand som om huden är förtjockad av någon anledning, tex en typ av eksem. Om inte mjukgörande krämer räcker, får du söka läkare och visa upp detta!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: