Ange ditt sökord

Annons:

Svampiga handflator

Hej!

När mina händer är i kontakt med vatten en tid (t ex när jag duschar eller diskar) blir huden på handflatorna alldeles "svampig", så pass att huden spricker och sedan är helt ful av hål och lös hud. Jag smörjer in händerna, men vid nästa dusch samma sak. Detta har pågått under ca tre månaders tid och händerna blir inte bättre, men heller inte sämre. Skulle vara jätteglad om ni kunde hjälpa mig, jag har sökt runt på nätet länge och letat svar!

Hej!
Den reaktion du beskriver låter ju lik vad som sker normalt efter lång vattenkontakt, men att den kommer mycket snabbare än du varit van vid? Det låter i första hand som om huden är förtjockad av någon anledning, tex en typ av eksem. Om inte mjukgörande krämer räcker, får du söka läkare och visa upp detta!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!