Ange ditt sökord

Annons:

Svampdödande kräm vid eksem

Hej! Jag tror att jag har en svampinfektion i ansiktet då den är röd och lite fjällande. Spelar det någon roll vilken svampdödande kräm man använder? Det finns ju några att välja på på apoteket.

Det är inte troligt att du har en svampinfektion i den meningen att svamp har smittat från någon annan varelse (isåfall oftast djur, ex kanin, marsvin, svamp från dessa kan ge ganska ilskna svampinfektioner i ansiktet på en människa). Det du beskriver låter mest som mjälleksem, och där vet man att det är gynnsamt att minska mängden av hudens egna jästsvampar, helst tillsammans med kortisonkräm som tar bort eksemet. Föreslår tex cortimyk/daktacort kräm (receptfria).
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!