Ange ditt sökord

Annons:

Svamp på tånaglarna?

Hej!

Jag har haft annorlunda tånaglar nästan så länge jag kan minnas. Kommer ihåg att när jag var 6 år så tog jag en sax och gjorde så att mina stortånaglar blev "buckliga" på ytan. Sen dess har dom varit det. Nu dom senaste åren har stortånaglarna blivit tjockare och när jag försöker klippa dom (som inte är speciellt lätt) så blir det vitt, som nåt pulver. Jag vågar knappt visa mig barfota längre. Det är jättejobbigt och jag undrar om det finns något botemedel mot det jag har som man kan köpa på apoteket eller nåt?

Tack på förhand.

Med tanke på att du haft nagelförändringar sedan barndomen är det osannolikt att det rör sig om svamp. Är alla 10 tånaglar förändrade? Finns någon annan i din nära släkt som har nagelförändringar? Det troliga är att du har någon ärftlig form av nagelförändringar. Tyvärr finns inget receptfritt medel för detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: