Ange ditt sökord

Annons:

Svamp?

Hej,
Har haft svamp på penis under en lång tid nu. Gick första gången till ungdomsmottagningen och där konstaterades svamp och jag råddes att använda Daktacort. Besvären försvinner vid användning av denna kräm men återkommer alltid, antingen vid samlag men även vid onani. Ollonet och förhuden blir rödfläckig och torr. Min flickvän har efter gynekologisk undersökning ingen svampinfektion, åtminstone inte synligt. Jag undrar nu: Kan det vara något annat än svamp, någon sorts hudsjukdom på penis. Det underliga är ju att det går över efter ca en vecka även utan Daktacort då man tvättar sparsamt och undanhåller sig från sex och onani.
Tacksam för svar!

På din beskrivning låter det som svamp, just att det kommer efter samlag och blir bättre på behandling. Naturligtvis kan det också vara en mer ospecifik irritation av förhuden; så kallad balanit. Läs mer om balanit i dermatologens patientinformation.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: