Ange ditt sökord

Annons:

Svamp?

Hej

Har sedan snart ett år ett ljumskutslag som kliar. Ibland finns kedjor av upphöjningar samt någon djupare “finne” som inte går att klämma. Från början hade jag även klåda på höger fot. Detta är dock borta förutom stortånageln som till hälften är gul och går av vid minsta lilla. Har nu även utslag på höger nyckelben, under ett knä, under en armhåla samt på ena underarmen. U-ben samt n-ben ca 8cm diameter.
De på u-arm ca 2cm diameter. Utslagen känns skrovliga, något mörkare än hud. Dessa har börjat som litet sår. Utslagen blir sämre med kortison. Utslagen blir bättre och sämre i perioder, men kan inte hitta något mönster i det. Min kära sambo har även hon börja få utslag. Har tittat på era bilder men inte hittat något som jag tycker stämmer. Ska kanske tillägas att hundarna har även de drabbats av någon konstig klåda med utlag för något år sedan som man inte vet vad det beror på.

MVH
MB

Hej!
Det är tyvärr väldigt svårt att bedöma efter en skriftlig beskrivning. De symtom du beskriver, med klåda och tilltagande mängd av utslagen samt att det verkar sprida sig i familjen, gör att jag tycker att du bör söka läkare och ordna remiss till hudspcialist!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 januari, 2004 Publicerad: 9 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: