Ange ditt sökord

Annons:

Svårbehandlat eksem i ögonbrynen

Hej!

Jag har seborroiskt eksem i hårbotten och ansikte, detta är konstaterat av hudläkare. Jag lyckas dock inte få bukt med eksemet i ögonbrynen, i övrigt lyckas jag dämpa det bra.

Får tjocka vita beläggningar i ögonbrynen, framför allt under natten. Tvättar med Fungoral och Sevorrex 2 gånger i veckan samt smörjer på Dactacort varje kväll i ögonbrynen innan sängliggande.

Skulle jag behöva en starkare kortisonlösning i ögonbrynen?, har Betnovat exempel i hårbotten men aldrig tagit den i ögonbrynen.

Tacksam för råd om ett bra läkemedel att använda för natten som kan dämpa mjäll-/hudbildningen i ögonbrynen?

Hej!
Det är möjligt att ditt besvärliga seborroiska eksem i ögonbrynen, behöver en mer kraftfull behandling än dactacort. Samtidigt finns en risk med att använda stark kortison i ansiktet, särskilt nära ögonen. Du bör resonera med din hudläkare om ni kan byta preparat inom milda kortisongruppen först, kanske en kombination med svavelkräm tex. Experimentera inte med starka kortisonet på egen hand utan i så fall i samråd med din hudläkare!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!