Ange ditt sökord

Annons:

Svårbehandlat eksem i ögonbrynen

Hej!

Jag har seborroiskt eksem i hårbotten och ansikte, detta är konstaterat av hudläkare. Jag lyckas dock inte få bukt med eksemet i ögonbrynen, i övrigt lyckas jag dämpa det bra.

Får tjocka vita beläggningar i ögonbrynen, framför allt under natten. Tvättar med Fungoral och Sevorrex 2 gånger i veckan samt smörjer på Dactacort varje kväll i ögonbrynen innan sängliggande.

Skulle jag behöva en starkare kortisonlösning i ögonbrynen?, har Betnovat exempel i hårbotten men aldrig tagit den i ögonbrynen.

Tacksam för råd om ett bra läkemedel att använda för natten som kan dämpa mjäll-/hudbildningen i ögonbrynen?

Hej!
Det är möjligt att ditt besvärliga seborroiska eksem i ögonbrynen, behöver en mer kraftfull behandling än dactacort. Samtidigt finns en risk med att använda stark kortison i ansiktet, särskilt nära ögonen. Du bör resonera med din hudläkare om ni kan byta preparat inom milda kortisongruppen först, kanske en kombination med svavelkräm tex. Experimentera inte med starka kortisonet på egen hand utan i så fall i samråd med din hudläkare!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: