Ange ditt sökord

Annons:

Svåra eksem på händer

Hej

Jag har fått väldiga problem med eksem på en hand. Jag har haft detta problem för något år sedan men nu har kommit tillbaka och är mycket värre än förrut. Symtomen visas sig alltid på högerhand (är högerhänt) på insidan av pek-, lång- och lillfingret. Det börjar med små vätskefyllda blåsor som kliar värre än nått annat. Det blir sprickor i huden och jag kan knappt använda handen. Har provat flera receptbelagda kortisonkrämer och mjukgörande. Har nu börjat med bomullsvantar med ingen hjälper. Läkarna verkar inte kunna hjälpa mig heller.
Hjälp, vad ska jag göra? Detta påverkar min livskvalitet.

Hej!
Handeksem kan verkligen vara handikappande! Även om det inte finns en 100% effektiv behandling, så kan man ge mer aktiv behandling för den här typen av eksem som du beskriver. Dessutom brukar man utreda med sk lapptest för att se att du inte är kontaktallergisk. Du bör ordna remiss till hudspecialist för bedömning, utredning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!