Ange ditt sökord

Annons:

Svåra eksem och datoranvändning

Hejsan, Jonas heter jag.
Det är så att jag har haft eksem hela livet, och nu har jag haft mycket svårt eksem. Det började för 2år sen, då jag fick mycket eksem runt halsen, på bröstet, benen och armarna. Jag åkte till hudläkaren och undrade hur jag skulle bli av med detta, då infromerades jag om att jag var riktigt nära att få blodförgifting eftersom jag hade gått med dessa sår under längre tid. Fick krämer, bada (i lila vatten) och äta penicillin (tror jag det var) och sedan försvann det ett tag sakta. Men för några månader har jag fått tillbaka det igen och gick återigen till hudläkaren som konstaterade det gammla vanliga att jag skulle få nya krämer och smörja in mig noggrannt och sedan några tabletter som ska minska klådan. Jag undrar varför jag får dessa eksem? Dom säger att det kan bero på värme och sånt, men jag börjar fundera om det är datorskärmarna som torkar ut min hud eftersom det började när jag gick på gymnasiet med inriktning IT där man arbetade med datorer på heltid och sedan på fritiden nästan 24/7.. Och jag känner att det börjar klia efter någon stund när jag har suttit mig framför datorn. Nu smörjer jag inte in mig längre alls för att det hjälper ändå inte, det ända som hjälper när jag smörjer in mig är armvecken och låren samt benen. Ansiktet och brösten och halsen lägger sig efter några dyng ibland några veckor, om jag inte sitter framför datorn. Så finns det nåt jag kan göra för att fortsätta att sitta framför datorn? Eller är det helt hopplöst?

Mvh Jonas

Hej!
Eftersom du beskriver att du haft eksem nästan hela livet, så är atopiskt eksem den mest troliga diagnosen. Bad, penicillin och krämer tar man till när det blivit tex infekterat och försämrat, som du beskriver att det hände.
Det finns idag inga data som talar för att själva bildskärmen i sig skulle kunna ge de problem i huden som du beskriver. Däremot beskriver du en tillvaro med extremt mycket datorarbete, och man kan tänka sig att det under dygnet blir mycket små tillfällen till rekreation, att få ultraviolett ljus på huden och att varva ned, samtliga faktorer som påverkar huden gynnsamt när man har atopiskt eksem i botten.
Det är viktigt för dig att ha en bra hudläkare att kontakta vid eventella försmringar. Har inte ljusbehandling diskuterats?
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!