Ange ditt sökord

Annons:

Stresseksem?

Hej
Jag har fått utslag - de börjar som små svaga rosa prickar som sedan börjar klia och då kan jag inte låta bli utan har rivit hål så det uppstår små sårskorpor. Utslagen finns på underarmarna, vaderna, magen och ryggen. Har en längre tid haft mycket på jobb och privat så jag undrar om det kan vara någon slags reaktion av detta. Har inte bytt tvättmedel eller andra hygienprodukter.
Finns det någon hudkräm som är receptfri som jag kan använda?
Hälsar

Många hudsjukdomar anser man nog kan förvärras av stress, men det finns dock inget vetenskapligt stöd för att stress kan ge hudsjukdom. Finns det någon i din nära omgivning som också fått klåda? I så fall bör man tänka på skabb. Det finns många andra hudsjukdomar som kan ge kliande utslag, dagens moderna tvättmedel ger inte denna typ av hudbesvär. Pröva 1% hydrokortison kräm som finns receptfritt på apoteket

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: