Ange ditt sökord

Annons:

Stresseksem?

Jag har vid ett par tillfällen fått betydande utslag/eksem på armbågar, händer (framförallt knogar och handleder), fotleder, knän ock knäveck. Utslagen är små, röda utslag nästan som små blåsor. De sitter väldigt tätt, speceillt på armbågarna där det är som värst. De kliar något enormt. Oftast uppkommer utslagen när jag utsätts för betydande stress. Utslagen sitter kvar i cirka en vecka och när det är som värst kan jag ibland ha lätt feber. Jag har reckommenderats av en sjuksyster att stryka på med cortizon på utslagen men det hjälper föga.
Vad är det här för eksem och vad kan jag ta för att lindra utslagen eller för att förhindra att de kommer tillbaka?

Lite svårt att säga vad det är som Du drabbas utav. Det låter som att det är eksemartat, men det stämmer inte riktigt. Nästa gång utslagen kommer skulle Du kunna använda receptfria anti-allergitabletter som Aerius eller Cetirizin, för att se ifall detta fungerar. Det ger även en bra vägledning vid eventuellt senare läkarbesök (om medicinen fungerat eller ej). Försök även vara observant på ifall det är något annat som kan utlösa besvären mer än stress som andra läkemedel, infektion? Annars får man nog pröva en starkare kortisonkräm som Elocon eller Betnovat, men då behöver man ett läkarrecept.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!