Ange ditt sökord

Annons:

Streck på kinderna!!

Det är så här att jag har nu använt differin från och till under ett par månader för att bli av med min akne. Jag har fått en del ärr på kinderna som jag skulle vilja ta bort, men vad är det bästa sättet att göra det på? Kan man få några men efter det? Sen så har jag fått en del streck på mina kinder, som bara blir större. Ser ut som ärr eller rynkor, men jag är bara 20 år. Har gjort 2 AHA behandlingar, kan det ha bidragit till dessa streck? Kan inte förstå vad det är. Ser ut som det börjar komma några på andra kinden också. Är orolig för detta. Vad ska jag göra? Snälla svara så fort som möjligt. Kan inte tänka på nått annat. Varje gång jag går förbi en spegel så ryser jag i kroppen. Tycker inte om mig själv längre. Tack så länge.

Svar till Britta
Om du använt Differin i bara två månader så kan du nog räkna med fortsatt förbättring. det är inte säkert att det är ärr utan rester efter acne som kan försvinna. De "streck" du beskriver kan jag inte gissa vad det kan vara. Det finns ju beskrivet ärrbildning efter AHA-syra- behandling om det kan vara detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 oktober, 2002 Publicerad: 9 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: