Ange ditt sökord

Annons:

Stort röd fläck på låret som verkar sprida sig

Hej

Jag har fått en stor röd fläck ( lite större än en golfboll i omfång ) på vänstra låret.Det blir tort o jag använder Feunril för att mildra klådan. Fick detta i Januari första gången sen försvann det i mars o kom nu tillbaka i Juni.Nu verkar det som det sprider sig. Har små röda prickar längs hela benet ner under knäskålen samt att det är små prickar på de högra. Det kliar så man håller på att bli tokig. Har vart hos vårdcentralen 4 ggr utan resultat. Tycker det mest verkar som dom chansar på vad det kan va istället för att ge mig en remiss till hud.
Någon som kan veta vad det kan vara?

Röda fläckar som är torra, fjälliga och kliiga är eksemartade till sin karaktär. Svårt på Din beskrivning att exakt säga vad detta kan vara. Jag skulle använda mjukgörande kräm och sen mot eksemkomponenten en lokal kortisonkräm, modell Uniderm 2 gånger dagligen i 1-2 veckor. Blir det bättre ska Du sakta glesa ut behandlingarna så att Du sen underhåller huden med kortisonkrämen 2 gånger i veckan. Skulle detta inte hjälpa, bör en hudläkare titta på Dina förändringar. /Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: