Ange ditt sökord

Annons:

Stort röd fläck på låret som verkar sprida sig

Hej

Jag har fått en stor röd fläck ( lite större än en golfboll i omfång ) på vänstra låret.Det blir tort o jag använder Feunril för att mildra klådan. Fick detta i Januari första gången sen försvann det i mars o kom nu tillbaka i Juni.Nu verkar det som det sprider sig. Har små röda prickar längs hela benet ner under knäskålen samt att det är små prickar på de högra. Det kliar så man håller på att bli tokig. Har vart hos vårdcentralen 4 ggr utan resultat. Tycker det mest verkar som dom chansar på vad det kan va istället för att ge mig en remiss till hud.
Någon som kan veta vad det kan vara?

Röda fläckar som är torra, fjälliga och kliiga är eksemartade till sin karaktär. Svårt på Din beskrivning att exakt säga vad detta kan vara. Jag skulle använda mjukgörande kräm och sen mot eksemkomponenten en lokal kortisonkräm, modell Uniderm 2 gånger dagligen i 1-2 veckor. Blir det bättre ska Du sakta glesa ut behandlingarna så att Du sen underhåller huden med kortisonkrämen 2 gånger i veckan. Skulle detta inte hjälpa, bör en hudläkare titta på Dina förändringar. /Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!