Ange ditt sökord

Annons:

Stora som små underliga hudförändringar

Hejsan!
Min dotter har sedan ett par år tillbaka fått en större hudförändring på ryggens baksida en bandyboll. Det hela yttrade sig först som ett blåmärke som efter tiden inte försvann utan blev större och mörkbrunblåsvart i färgen samt att huden är insjunken vid det området.

Även vid andra ställen där hon skadat sig uppstår liknande förändringar och hon lider också av mycket bristningar som lämnar samma typ av missfärgningar efter sig. Vi har varit till läkare som sagt att det kommer att försvinna, men vi har inte fått svar på vad det rör sig om mer än att det troligtvis rör sig om något fel av återbildningen av hudens fettceller.

Ibland uppkommer även värk och när värken nått maximala så ser man nya hudbristningar med dessa hudförändringar. Hudförändringarna verkar inte alls minska utan tillta, samt att vi blivit anklagade för att göra vår dotter illa då det ser ut som stora mörkare blåmärken på håll.

Detta börjar för obehagligt för hela familjen och mest för vår dotter som inte längre vill vara med på gymnastik m.m. Vad är detta och finns det någon bot? Största märket på ryggen är ca 6 cm diameter och är rundformat efter bandybollen dock lite oregelbundet i kanterna samt insjunket. De andra märkena är avlånga och några är små oregelbundna former, men de alla är insjunkna i huden och har denna mörkbrunblå tonade karaktären. Har letat överallt men hittar inget som stämmer in på beskrivningen av det min dotter har.

Hej!
Du bör snarast söka din vårdcentral för remiss till hudspecialist. Din dotters symtom måste utredas och på beskrivningen låter det inte som om det låg nära till hands för någon läkare att hudförändringarna är orsakade av att någon gör henne illa!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: