Ange ditt sökord

Annons:

Stora problem med mina eksem?!

Har under en längre period haft stora problem med kliande eksem. Det förvärras periodvis, hinner aldrig bli riktikt bra innan det kommer igen. Har atopiskt eksem i botten, men anar också ev. någon typ av svampinfektion.
Mina symtom f.n. är röd sprickig hud i ansiktet som flagar och vätskar kraftigt likaså bröst och rygg pereiodvis. Det finns alltid någonstans på dessa partier.
Just nu har jag varit väldigt illa däran i ansiktet under en treveckors-period.
Jag får raka bort mitt hår för att det kliar när det blir varmt. Det blir röda fjällande, vätskande sår som varierar från ca. en 50-öring till en 5 krona.
För närvarande går jag hos min tredje homeopat som ger mig nya förhoppningar. Detta p.g.a att mitt lokala sjukhus ej hittat någon lösning på mitt problem. De skyller på mitt atopiska eksem och har därefter blivit avskriven efter ca,. 2 års behandling som ej givigt något resultat, snarare förvärrats.
Jag vet att på hudkliniken på karolinska inst. är specialister och ska försöka att ta kontakt med dem, men jag vet att det är lång väntan. Därför tar jag kontakt med Er.
Jag läste inne på eran sida om Pityriasis versicolor och Dyshiadrotiskt eksem. Dessa två tycker jag stämmer in på mig och mig vetligt har jag ej blivit behandlad mot det heller.
Hur ska jag gå vidare med detta problem?
Jag vägrar att leva som jag gör idag.
Hur kan jag bli remitterad till ett annat sjukhus när mitt lokala sjukhus ej lyssnar på mina problem utan hela tiden skyller på mitt atopiska eksem fast de långtida behandlingarna ej hjälper mig? ( Vårdcentralen säger sig inte ha befogenhet att göra det.)

Atopiskt eksem är vanligt, men det brukar lindras hos de flesta när man "blir äldre", men 10-15% har kvar sitt eksem som vuxen. Tyvärr har man en bakomliggande rubbning i huden som gör att huden är torrare än normalt och kan inte på ett normalt sätt behålla sin fuktighet. Däremot brukar vi inte leta efter bakomliggande allergier, rubbningar i mineraler mm, då dessa i nästan alla fall är normala. Det finns däremot försämrande faktorer som t.ex stress, bakterier, ev kvalster mm.
Behandlingen är ofta enligt en "trappmodell", där man börjar med det "enklaste". Grundbehandlingen är mjukgörande krämer. Skulle detta inte fungera lägger man till nån kortisonkräm som Uniderm eller Elocon. Skulle inte detta heller vara tillräckligt brukar man pröva ljusbehandling, vanligen UVA+UVB-ljus (ultraviolett ljus A+B). Är inte detta tillräckligt, som det verkar vara hos Dig, kommer man in på sk systembehandling, dvs tabletter som lugnar ner och bromsar immunsystemet, som nu verkar vara "uppstressat".
Homeopatdoktorer i all ära, men man ska vara medveten om att det finns en stor risk att utveckla eksem och kontaktallergier mot krämer/salvor som Du säkert blir erbjuden, som kanske innehåller Ringblomma, Tee-Trea oil, bigift mm. Jag rekommenderar Dig starkt att söka hjälp hos en hudläkare, men nu sen 1 maj krävs det remiss från hus/distriktsläkaren i Stockholm. /Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!