Ange ditt sökord

Annons:

Stioxyl/soleksem

Hej! Jag solade i solarium ganska intensivt under en vecka. Jag brukar aldrig bränna mig, men nu sista gången jag solade använde jag stioxyl (10%) mot acne på kvällen samma dag. Efter 1-2 dagar fick jag röda kliande utslag (knottor) runt munnen, där jag använt stioxyl. Det har även varit torrt och jag har fjällat en del. Nu har en vecka gått och knotterna är fortfarande kvar, dock inte lika omfattande. Kan anledningen vara solningen i kombination med stioxyl? Är det soleksem jag fått? Tacksam för svar!

Hej!
Det låter inte som soleksem (sitter oftast inte kring munnen och fjällar ej). Stioxyl kan ju i början av användningen ge fjällning och torrhet. Pröva att vänta lite med Stioxyl och istället smörja med mjukgörande, gärna som innehåller propylenglykol, och se om det inte går tillbaka!
FN

Läs mer om propylenglykol - "Propylenglykol i mjukgörande hudprodukter" författad av Docent Jan Faergemann - på www.propyless.nu.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!