Ange ditt sökord

Annons:

Stioxyl

Jag har under ett antal år använt stioxyl på mina finnar. Tycker att det har hjälpt tämligen bra på sina ställen och under vissa perioder. Detta har ej hänt förut, men numera när jag använder stioxyl under natten så har huden en förmåga att vara ovanligt fet på morgonen när jag vaknar. Detta borde ju vara normalt eftersom jag torkar ut huden kvällen innan. Har nu lite frågor angående detta.

Frågan är då om stioxylen hjälper (om huden ändå blir så fet under natten)? Är det överhuvudtaget bra att torka ut huden så? Mao, hjälper det eller stjälper det? (Eftersom man ofta läser att huden ska återfuktas.)

Tänkte också fråga om det är bra att variera dessa preparat, exempelvis Stioxyl och Aco acnelösning, eller om man bör hålla sig till ett?

Hur bör man stryka på stioxyl? Ska finnarna punktbehandlas eller ska man ha över de delar i ansiktet som brukar drabbas? Och kan jag gå över till 10% om inte 5% hjälper?

Och slutligen, ska man fortsätta använda stioxyl när finnarna försvunnit?

Hej!
Det låter väl snarare så som att när Stioxylen slutat verka, så börjar huden åter producera talg. Du kan ju då åter sätta på Stioxyl på morgonen. Att bara torka ut huden är ingen bra hjälp mot acne, men Stioxyl har även andra effekter (minskar bildning av pormaskar, minskar mängden acnebakterier osv). Du har antagligen bättre effekt av att använda Stioxyl konsekvent och att som du föreslår, öka styrkan till 10%. Man brukar sätta medlet på de ytor där det brukar komma pormaskar och finnar, alltså ej "punktbehandla". Det finns inga strikta rekommendationer angående när man ska sluta med Stioxyl, men det är vanligt att man fortsätter några veckor, prövar att glesa ut behandlingen till varannan dag osv, då ser man ju om acnen kommer tillbaka!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: