Ange ditt sökord

Annons:

Stioxyl, Differin, pigmentfläckar, solning

Hej.
Jag har under en längre tid använt Stioxyl 10% Gel mot mina finnar. Jag använde den även i sommras, då jag även solade en hel del.
Nu har min hud blivit konstig tycker jag.

För det första har jag två svagt vita fläckar på varje kind, inte så att alla pigment är borta, men kan dom bli värre om jag fortsätter använda Sioxyl? Jag har även en del vita knottror, och jag får använda otroligt mycket Stioxyl för att få bort finnarna helt. Har använt det sen jag fick en TetraCylclin kur i våras.

Jag undrar även om jag kanske borde gå över till något annat medel som tex Differin för att jag tycker att min hud blir nästan lite gråaktig av Stioxylen. Den har liksom ingen lyster mer, känns fet och död.

Tror du att jag kan få Differin utskrivet på grund av pigmentfläckarna som kommer av Stioxylen + att jag tror att min hy kanske kommer att bli bättre av detta medel jämfört med Sioxyl?

Orolig 16 åring

Hej!
Det låter som att Differin kan vara ett tänkbart alternativ för dig. Du kommer antagligen att få remiss till hudspecialist av din husläkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: