Ange ditt sökord

Annons:

Stioxyl, blekt hy?

Hej!

Jag är en 16-årig kille som använt 10%:ig Stioxyl i lite mer än ett halvår. Det fungerar bra, men nu har jag fått två blekta fläckar, en på varje kind. Just nu är de inte så stora, eller syns så mycket att det stör mig. De kliar inte eller något sådant, men är det någonting jag behöver vara orolig för? Typ att det blir värre, att dom tappar färgen helt eller något åt det hållet? Så undrar jag också om Benzoylperoxid inte innebär en ökad risk för hudcancer, det är väl en ganska stark kemikalie?

Just på sommaren när huden blir litet brunbränd kan man få en viss ojämn pigmentering om man har en aktiv akne med inflammation i talgkörtlarna. Detta jämnar ut sig när solbrännan bleknar bort. Det finns ingen studie eller rapport om att Benzoylperoxid skulle kunna ge hudcancer. Många ungdomar har använt detta i många år så det borde man i så fall ha upptäckt vid det här laget.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: