Ange ditt sökord

Annons:

Stioxyl 5% – sprucken hud

Hej,

För några veckor sedan köpte jag Stioxyl 5% kräm. Tre första dagarna eller så, så tog jag på under dagen varav jag tvättade av det igen ca 3 timmar senare, som det stod i instruktionerna.
Provade sedan över dagen, gick bra så gick över till både dag och kväll. Fungerade bra i 3-4 dar, varefter huden började flagna rätt kraftigt (tog nog lite mycket sista gången där, sved rätt kraftigt, och stramade till när jag pratade pga torrhet).

Jag lät bli det i ett antal dagar, tills ansiktet blivit bättre. Har sedan dess lite då och då, när jag tyckt flagningen och torrheten gått över, använt det över natten endast. Men varje gång jag gjort det så har ansiktet börjat flagna ordentligt, det svider, och ser inte klokt ut. Det även över en enda natt.
Det står ju i instruktionerna att det är normalt att ha flagningar och sveda. Men kan inte tänka mig att detta skulle vara normalt. Ska ju knappast behöva välja mellan finnar eller genomsprucken, mycket torr och svidande hud?

Det står ju också att man vid alergisk reaktion ska kontakta läkare. Tycker knappast det kan vara SÅ allvarligt. Men tycker inte heller det ska behöva se ut som om min hud består av fjäll, och svida så här och det vara normalt?

Vill inte gärna sluta använda det helt, då det faktiskt fungerat ypperligt mot aknen. Förslag och kommentarer uppskattas.

Tack.

Om du har försökt under lång tid att använda Stioxyl men det varje gång blir kraftig irritation bör du sluta med denna behandling. Det enda "knepet" som finns är ju att försöka vänja huden genom att göra uppehåll och sedan börja igen och se om det blir bättre. Fungerar inte detta bör du alltså sluta med detta läkemedel och prova någon annan lokalbehandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: