Ange ditt sökord

Annons:

Stafylococcer?

Om sår uppkommer oberoende av varandra på olika ställen på kroppen (på fingrarna, i örat, i näsan, på skinkan, på arm och fot) vad kan då detta vara och vad ska vi göra. Såren börjar med klåda och smärta. De blir sedan större och större med genomskinlig vätska. Vi har varit hos läkare den ena sa att det var bakterier den andra att det var virus. Börjar bli desperata och är rädda att det ska sprida sig till ansiktet också. Hon har fått fusidinsalva, vad hjälper den mot?

Svar till signturen Isabell.
Det Du beskriver låter som så kallad pyodermi eller bullös impetigo som orsakas av stafylococcer. Ibland finns också streptococcer med i bilden. Behandling är antibiotika lokalt såsom Fucidin kräm som innehåller fucidinsyra som är bakterierdödande. Vid utredda förändringar som Du verkar ha bör man nog behandla med antibiotika i tablettform riktat mot dessa bakterier. Det är mycket viktigt att samtidigt noggrant blöta upp och peta bort eventuella sårskorpor och blåsrester med varmt vatten eventuellt blandat med litet sårsprit, gärna flera gånger dagligen under 3-4 dagar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 mars, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.