Ange ditt sökord

Annons:

Störande pigmentfläck

Hej!

Det är så att jag har haft en fläck på min kind hela mitt liv, jag stör mig på den, den är inte direkt fin kosmetiskt sett.

Jag har tagit ett kort på den med min webkamera är det möjligt för er att urskilja vad det är för sorts pigmentförändring genom att bara se på en bild?

Om inte det är möjligt var ska jag vända mig annars om jag vill veta vad det är för fläck och om det går att bli av med den?

Mvh

Ibland kan man bara på en bild säga vad det är för hudförändring men inte alltid. Eftersom du haft den hela livet är det någon form av födelsemärke. De två typer av födelsemärken som är vanliga är ansamling av pigment som bildar bruna fläckar av varierande storlek, ibland hårbevuna. Dessa måste skäras bort, vilket görs av plastikkiururg om de är stora. Den andra sorten av födelsemärke är ansamling av blodkärl, så kallat eldsmärke. Detta kan behandlas med laser.
Mitt förslag är att du vänder dig till en hudläkare som kan bedöma vilken typ av förändring det är och också hur den kan åtgärdas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: