Ange ditt sökord

Annons:

Stämning (del2)

Min frågeställning gällde ju snarare varför man på en ung människa som har hela livet framför sig att leva väljer en metod när man tar bort leverfläckar som bevisligen är dålig? Man kan annvända både laser och frysning. Då anser jag att man gått till väga på ett väldigt klumpigt sätt. Mina leverfläckar tog jag bort för att dom såg fula ut. Då borde kanske den sk kirurgen tänkt igenom vilken metod som lämpade sig bäst. Bevisligen tog han ju fel eftersom min far som har exakt likadana leverfläckar fick några av dom bortfrysta och några borttagna med laser. Han borde väl också gett mig en senare tid istället för mitt under sommaren? Jag tycker han behandlat mig väldigt tvivelaktigt och som följd mår jag nu väldigt dålig.

Svar till signaturen Stämning (del 2)
Som jag tidigare påpekat är det direkt felaktigt att ta bort bruna fläckar (naevocellulära naevi) med laser. Frysning är inte heller någon bra metod. Det är synnerligen viktigt att man tar bort förändringen på sådant sätt att mikroskopisk analys kan göras på vävnadsprovet, och detta görs bäst genom att skära bort förändringen. Min uppfattning är dock att borttagning av naevus endast skall göras om misstanke föreligger om cellförändringar, ej av kosmetiska skäl.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 8 maj, 2002 Publicerad: 8 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: