Ange ditt sökord

Annons:

Sprickor & blåsor på finger

Hej.
Det började med att jag blev torr på vänster sida av mitt högra pekfinger - väldigt utsatt område då jag är högerhänt.
Antar att det beror på att jag tvättar händerna mycket. Smörjde in med feta krämer & nu har jag fått blåsor på fingret. Små knappnålsstora blåsor som kliar. Dessa försöker jag torka ut, men då kommer sprickorna tillbaka. Har prövat compeedplåster för både blåsor & sprickor vilket fungerar, men bara för ett problem i taget.
Det enda jag kan komma på som orsak förutom tvättandet är att jag har färgat håret. Men jag använde skyddshandske.
Kan jag använda hydrokortison på fingret?
Ska det luftas? Vad ska jag göra?

Hej!
Om det är eksem, så kan hydrokortison hjälpa mot väldigt lindriga former, du bör pröva under en-två veckor. Det går inte att ställa diagnosen i ditt fall utan att ha sett blåsorna, så om inte hydrokortison fungerar bör du söka läkare för att få diagnos.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!