Ange ditt sökord

Annons:

Solurticaria

Hej

Jag har haft solurticaria i 3 år, och det blir bara värre. Kan inte ens vara i solen med tunna heltäckande kläder. Jag får kraftiga nässelutslag, och svullnar. Har sedan en tid ätit carotaben, och använder solskyddskräm. Men inget hjälper.
Läkaren jag har träffat säger att det inte finns mer att göra. Finns det verkligen ingen hjälp att få?
Jag vill också ha kontakt med andra drabbade.

Hej! I en genomgång av 57 fall av solurticaria, fann författarna att många blev bättre eller helt bra inom fem år. Man kan pröva behandling med antihistaminer och en särskild sorts ljusbehandling, PUVA. Solurticaria är ovanligt, och först bör du få (kanske redan har fått) en ordentlig utredning hos hudspecialist över vilka våglängder av ultraviolett ljus du reagerar för mm. Carotaben och solskydd är också viktiga delar i behandlingen.
Någon patientförening eller liknande har jag inte kunnat finna uppgifter om, tyvärr!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: