Ange ditt sökord

Annons:

Solning som bot mot atopiskt eksem

Hej! Jag är en tjej med atopiskt eksem bl.a. runt ögonen. Jag brukar få gå och sola på vintern i UVA/UVB ljusbox, eftersom det är det enda som hjälper ordentligt. Min läkare sa nu inför sommaren att jag skulle sola så mycket jag kunde, men med tanke på allt som skrivs om hudcancer känns det lite konstigt. Jag har hudtyp III, är det okej att sola mycket om man inte bränner sig? Mina eksem försvinner av solen. /Sara

Både du och din läkare har rätt: Det är väldigt gynnsamt för din hud att vara ute och få UV-ljus under sommaren, men naturligtvis är det olämpligt att bränna sig. Eftersom du har hudtyp III så är ju den risken liten i svensk sol. Sola alltså gärna, men med förnuft och utan att steka dig! Undvik solen mellan 11-14 då UVBstrålningen är starkast. Du blir brun även i skuggan!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!