Ange ditt sökord

Annons:

Solens starka strålar

Denna fråga har jag skickat till SMHI.
Vad tror ni??

Hej! Min fråga är ganska enkel men frågan är om ni törs svara. Det gäller ozonskiktet.
Så här på försommaren kan jag inte gå i kortärmad t-shirt då jag redan efter några minuter känner en brännande känsla på mina armar.
Det har blivit värre och värre för varje år, men nu är det mycket besvärligt.
Talar man med äldre personer som alltid gått i solen så klagar dom på att den är mycket starkare nu.
Frågar man hudspecialisterna så vet dom inte, eller så törs inte dom heller svara.
På nyheterna vill dom heller inte svara, kanske för att inte skrämma upp folket.
Jag tror att ozonskiktet är borta, hålet är jättestort.
Vi har inget skydd kvar?

För nått år sen var ju ozonhålet lika stort som Usa:s yta ggr 3, alltså ett jättehål.
Vad säger ni på SMHI om det??
Är det lika stort nu eller större??
Jag är mycket tacksam om svar på min fråga.

Bosse Östman Hagfors

Svar till signaturen Solens starka strålar
Jag är inte SMHI men min uppfattning är att solens strålar inte blivit påtagligt starkare nu än tidigare. Med dagens kunskaper om solskydd och de solkrämer som finns med UVA/B skydd klarar vi oss mycket bättre än förr i tiden. Jag tror att åsikterna om ozonskiktet förtunning eller inte är kontroversiell så till vida att olika forskare har helt olika uppfattning. Vi hudspecialister har inte mer kunskaper om detta än andra i samhället. Hoppas du får något bra svar från SMHI. På nätet kan du säkert hitta hur många åsikter som helst om ozonskiktet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 14 maj, 2002 Publicerad: 14 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: