Ange ditt sökord

Annons:

Soleksem gör ont

Nu börjar jag bli trött på detta.. Har du några bra råd om hur man kan lindra sina soleksem? Sätter jag mig i solen 10 minuter dyker dem upp en stund senare dem kliar och är röda. Sen håller det på så hela sommaren över hela kroppen. Tacksam för svar.

Hej!
Soleksem blir tyvärr ofta sämre med åren, och bästa är att skydda sig mot solen. Men det finns en del man kan göra: Inför nästa solsäsong kan du behandlas med "härdning" hos en hudläkare. Härdningen går ut på att ljusbehandla med små doser av långvågigt och/eller kortvågigt ljus som gradvis ökas. Man kan också ha nytta av betakaroten (Carotaben) under veckorna före och under solsäsongen. En bra solskyddsfaktor, minst 20, behövs också.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!