Ange ditt sökord

Annons:

Soleksem endast i ansiktet?

Hej!
Jag är 29 år, har aldrig förr haft problem med soleksem. Jag var nyss i Paris, och fick efter endast en (solig & mycket varm) dag knallröda utslag i hela ansiktet. Utslagen var "svullna" och kliande. Dagen efter hade jag solkräm i ansiktet och besvären var något bättre. Har dock fortfarande 1 vecka efter hemkomst kvar utslagen (bara i ansiktet) och de blossar upp så fort jag duschar eller blir varm. Kan detta vara soleksem? Vad kan man göra åt dem?

Hej!
Det du beksriver med utslag i ansiktet som står kvar i mer än en vecka, låter inte helt säkert som soleksem. Det finns flera andra diagnoser: Läkemedel kan göra din hud ljuskänslig, någon kräm eller parfym, vissa reumatiska sjukdomar kan också ge de symptom du beskriver. Du kan läsa om soleksem i dermatologens patientinformation, och se vad du tycker passar in.
Sök din husläkare för remiss till hudspecialist, som kan utreda, ställa diagnos och behandla.
FN

Läs även vanliga frågor och svar om soleksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!