Ange ditt sökord

Annons:

Soleksem?

Hejsa! Kom precis hem från Bulgarien där jag solade en hel den. Märkte efter någon dag att jag fått röa prickar på hela bröstkorgen. Nu har de utvecklat till små "finnar". Alltså det ser ut exakt som finnar. Det går även att klämma dem men antar att man inte ska göra det :). Hur kan detta behandlas?

Uppblossande hudbesvär efter utlandsresa är vanligt. Det skulle kunna vara soleksem (röda, kliande knottror oftast både bål+armar). Går över av sig själv på 1 vecka - vid besvär smörj med Uniderm.
Har Du använt mkt feta krämer och feta solskyddsmedel, kan Du fått en tilltäppning av porerna och fått som lite finnar. Och ibland talar man även om "Mallorca-acne" som man tror beror på en överväxt av jästsvamp. Behandlingen är naturligtvis beroende av orsaken. Pröva att smörj med Propyless som har en fuktighetsbevarande och jästsvampshämmande effekt. Ta det lite lugnt med solen. Blir Du inte bättre på 2 veckor, be distriktsläkaren titta på Dig.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!