Ange ditt sökord

Annons:

Soleksem

Jag har läst svaren på alla dessa frågor om soleksem, men vill ännu veta lite mera. Jag är 27 år gammal och för fyra somrar sedan fick jag för första gången soleksem. Jag har aldrig varit speciellt känslig för solen, vilket gjorde att jag blev mycket förvånad när jag fick dessa eksem. De kommer enbart på underarmarna egentligen. De kan även komma på öronen och käkarna, men det är bara på våren och när det blåser. Jag har använt mig av en totalblockerande solkräm, vilken hjälper, men det känns jobbigt at alltid vara så beroende av den. Kan det inte bli bättre av att gå i solarie (har aldrig varit i solarie)? Eller finns det ngt annat jag kunde göra? Dessa karotenkapslar som alla skriver om, är de receptlagda? Är de bara till för dem med mycket svåra eksem? Är de dyra?
Tack på förhand!

Hej! Karotenkapslar kan man köpa på hälsokostaffärer. Man kan härda huden i medicinskt solarium under några veckor före solsäsong. Du kan söka din husläkare för remiss till hudspecialist. I år är det redan för sent att härda antagligen, och solariesol är inte den bästa sorten att göra härdningen med.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!