Ange ditt sökord

Annons:

Sola med eksem, bra eller dåligt?

Hej!

Jag har lätt eksem i vissa delar av ansiktet (inte medfött!) och den minskar dag för dag nu i 2 år. Den är nästan helt borta nu! (ingen behandling av någon sort har jag använt)

Min fråga är: Om jag solar försiktigt i solen, utan att bränna mig, kommer det att påverka mitt eksem? Har solstrålarna ett positivt eller negativt effekt på eksemet? Vissa delar av mitt ansikte är fortfarande smårött pga eksemet, speciellt på näsan!

Tack i förhand!

Ljusbehandling med UltraViolett ljus (eller sommarsol) har oftast en förbättrande effekt på eksembesvär. Det stabiliserar huden, läker ut eksemet och dämpar klådan. På en del kan man dock få motsatt effekt. Sola därför med försiktighet, och skulle Du bli rödare eller mer irriterad, bör Du avstå. Glöm inte mjukgörande krämer, då många gärna blir lite torra i huden av ljusbehandling.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!