Ange ditt sökord

Annons:

Sol i kombination med AHA-syrekräm?

Har använt AHA-kräm dagligen (Exuviance Polyhydroxid acid) och trivts mycket bra. Är 45 år med torr och rätt känslig hy som blivit “lysande” igen. Kommer att flytta till Nya Zealand och har därför bestämt mig för att sluta med AHA eftersom ozonlagret är så tunt där och solen väldigt skadlig. Nu ploppar finnar och pormaskar och torrområden upp i ansiktet som under tonåren. Ska jag återgå till AHA? Eller ska jag vänta ut nån stabiliseringsperiod? Är det överhuvudtaget riktigt att använda AHA dagligen eller är det bättre använda som en kur vid behov? AHA på vintern o fuktkräm på sommaren? Självklart används BRA solskydd.

AHA används ju på olika sätt. Alfa-hydroxy-syra (AHA) kan i högre koncentration användas som peeling och så kallad resurfacing. Man åstadkommer då en kraftig avskalning av hudens yttre lager som sedan återhämtar sig (i bästa fall). Vid de små mängder AHA som finns i vanlig dag/nattkräm åstadkommes ju inte denna kraftiga effekt. Jag tror att du mycket väl kan fortsätta med denna kräm om du trivs med den även efter din flytt till Nya Zeeland.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 september, 2003 Publicerad: 15 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: